Marotta: Prodat ćemo Diega

Brazilac odlazi iz Juventusa

Marotta: Prodat ćemo Diega

Edmir Škorić
Teme:

Juventusov generalni direktor Beppe Marotta je potvrdio kako će klub prodati Brazilca Diega jer se "ne uklapa u Gigi Del Nerijev sistem igre sa formacijom 4-4-2".

Diega je Juventus skupo platio prošlog ljeta, no nekadašnji igrač bremenskog Werdera se nije najbolje snašao u Torinu.

"Postoji ponuda za Diega. Del Nerijevi taktički zahtjevi su prioritet, a ja mislim da se Diego ne uklapa u 4-4-2. Suočeni sa impresivnom ponudom, vjerujem da ga možemo prodati. Međutim, Gianluigi Buffon i Alessandro Del Piero nisu na prodaju. Oni su simbol kluba i bitne referentne tačke za mlađe igrače", kazao je Marotta za Tuttosport.

"Pokušat ćemo graditi momčad za osvajanje Scudetta. Smatram da je Inter korak iznad ostalih, čak i bez Jose Mourinha. Oni su broj jedan u Europi i korak po korak godinama grade temelj", dodaje Marotta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.