Marquez: Barcu ću u srcu nositi do smrti

Marquez: Barcu ću u srcu nositi do smrti

Edmir Škorić

Povodom raskidanja ugovora sa svojim bivšim klubom Barcelonom, meksički defanzivac Rafael Marquez sazvao je oproštajnu press konferenciju za novinare.

Marquez je za Katalonce odigrao 242 utakmice, te ističe kako je svhatio da je njegovo vrijeme na Nou Campu prošlo i zbog toga je pristao na sporazumni raskid ugovora, koji ga je s Barcelonom vezao na još dvije godije.

"Mogao sam mirno ostati ovdje i uzimati plaću, ali karakteran sam čovjek. Ambiciozan sam i želim još igrati, stoga je pravo vrijeme za odlazak", kazao je Marquez, dodavši:

"Od svih naslova koje sam osvojio ovdje najdraža mi je Liga prvaka iz 2006. godine, ali iznad svegau Barceloni sam stekao prijateljek. Oni i ljubav koju mu je dao ovaj klub će zauvijek ostati u meni. Barcelonu ću nositi u srcu do smrti", emotivno je završio Meksikanac, kojeg se najviše spominje sa New York Red Bullsima, gdje već nastupa Thierry Henry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.