Marquez raskinuo ugovor sa Barcom

Nakon Henryja i kapiten meksičke reprezentacije

Marquez raskinuo ugovor sa Barcom

Iako je imao ugovor sa Barcelonom do 2012. godine, kapiten meksičke reprezentacije, Rafael Marquez sporazumno je raskinuo ugovor sa Kataloncima.

Očekuje se da 31-godišnji defanzivac karijeru nastavi u New York Red Bullsima, ekipi za koju je nedavno potpisao njegov bivši saigrač iz Barcelone, Thierry Henry, koji je također sporazumno raskinuo ugovor sa španskim prvakom.

Marquez je u Barcelonu došao iz Monaca 2003. godine i do sada odigrao 242 utakmice za katalonski klub, te se tako našao na osmom mjestu liste stranaca sa najviše nastupa. Ispred njega su samo Cocu (292), Koeman (264), Kluivert (257), Kubala (256), Stoičkov (255), Reiziger (255) i Figo (249).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.