Marquez: Želim ostati u Barceloni

Marquez: Želim ostati u Barceloni

Edmir Škorić

Barcelonin odbrambeni igrač Rafael Marquez (30) izjavio je kako želi produžiti svoj trenutni ugovor sa katalonskom momčadi, te napraviti dobre rezultate na SP-u naredne godine sa reprezentacijom Meksika.

"Želim obnoviti svoj ugovor sa Barcelonom na još nekoliko godina. Trenutno ne postoji ništa konkretno na tu temu, ali smo u pregovorima. Mislim da još uvijek nemamo dogovor zato što pokušavaju dovesti još igrača. Više se brinu o tome u ovom trenutku, nego o nama. Kažem nama, jer Carlos Puyol također nije obnovio ugovor i mislim da smo dva važna igrača u timu", rekao je Marquez za španski AS, te nastavio. "Prije nego li počne sezona, mi ćemo svakako imati obnovljene ugovore, i tada ćemo biti mirni."

Meksikanac je pohvalio pojačanja madridskog Reala ovog ljeta, no istakao je kako to nije garancija uspjeha. "Potpisivanje igrača ne znači da će se igra poboljšati, To dosta ovisi o tome kakav je timski rad, a treneru je ovo prva godina u klubu, pa ne znam, vidjet ćemo. Ali će sigurno biti velika konkurencija."

Meksiko je trenutno četvrti u CONCACAF kvalifikacijama za SP 2010. godine i Marquez smatra da mogu napraviti povijest u JAR-u.

"Osjećam veliku predanost, veliku odgovornost prema reprezentaciji da napravimo nešto bitno, nešto na ovom SP-u, jer će to, imajući u vidu moje godine, biti možda i moje zadnje Svjetsko prvenstvo.", završio je tridesetogodišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.