Marseille bez Valbuene protiv Manchestera

Francuski reprezentativac pauzira šest sedmica

Marseille bez Valbuene protiv Manchestera

Edmir Škorić

Francuski Marseille narednih će šest sedmica nastupiti bez povrijeđenog Mathieu Valbuene.

26-godišnji krilni francuski nogometaš povrijedio je ligamente koljena i gležnja lijeve noge na treningu prošle subote, pa će aktuelni prvak Francuske, Marseille, biti lišen njegovih usluga u narednih šest sedmica.

To je potvrdiča i liječnička služba kluba s Veledromea, što znači da će Valbuena propustiti i prijateljski ogled Francuske i Brazila 9. februara, ako i Marseilleov ogled sa Manchester Unitedom u osmini finala Lige prvaka.

Valbuena je ove sezone postigao tri gola u 19 odigranih utakmica za klub u Le Championnatu. U grupnoj fazi Lige prvaka odigr'o je sve utakmice, pritom postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije