Marseille deklasirao Dortmund

Liga prvaka: Grupa F

Marseille deklasirao Dortmund

Večeras je odigrano drugo kolo i u Grupi F fudbalske Lige prvaka, a u obje utakmice slavile su domaće ekipe.

Arsenal je na svom Emirtaesu dočekao grčki Olympiacos, a francuski menadžer londonske ekipe Grcima je suprostavio poprilično izmijenjen sastav, bez Robina van Persija, čije je mjesto u napadu zauzeo mladi Oxlade-Chamberlain.

Upravo je ovaj igrač doveo Topnike u prednost u osmoj minuti susreta, a domaći je sastav uduplao prednost 12 minuta kasnije, kada je Santos, još jedan rezervista, pogodio za 2:0.

Međutim, zaostatak od dva gola nakom samo dvadesetak minuta igre nije pokolebao "djecu Pireja". Torrijos je uspio smanjiti zaostatak Olympiacosa u 27. minuti, a s tim se rezultatom i otišlo na odmor.

Drugi večerašnji susret iz ove grupe trebao je ponuditi mnogo više neizvjesnoti, ali to nije bio slučaj. Olmypique de Marseille je na svom Vellodromeu dočekao aktuelnog prvaka Njemačke, Borussiju iz Dortmunda, i nanio joj težak poraz rezultatom 3:0.

Andre Ayew načeo je mrežu Milionera iz Dortmunda u 20. minuti, a rezultat od 1:0 je stajao na semaforu na Vellodromeu kada je sudija označio kraj prvog poluvremena.

U nastavku je klub sa juga Francuske do nogu potukao Dortmund. Prvo je na 2:0 u 62. minuti utakmice povisio Loic Remy, a sedam minuta kasnije sudija je dosudio najstrožu kaznu za domaće. Loptu je na kreč namjestio Ayew i po drugi put se na ovom susretu upisao u strijelce.
szólj hozzá: Ars 1-0 Oly
szólj hozzá: Ars 2-0 Oly
szólj hozzá: Mar 1-0 Dor
szólj hozzá: Mar 2-0 Do

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.