Marseille dva puta vodio, ali Tououse izbjegao poraz
Foto: EPA

Ligue 1, 23. kolo

Marseille dva puta vodio, ali Tououse izbjegao poraz

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 23. kola francuske Ligue 1 Marseille i Toulouse su odmjerili snage na Veledromeu. 

Dueli Marseillea i Toulousea oduvijek su bili neizvjesni. Ako bi neka momčad i pobijedila, bilo bi to s jednim golom razlike. Dosta neizvjesno bilo je i večeras. 

Marseille je u dva navrata vodio pred svojim navijačima, ali su se gosti oba puta vraćali. U sedmoj minuti Dmitri Payet je, poslije sjajnog dodavanja Matthieua Valbuene, prizemno šutirao i pogodio suprotni ugao protivničkog golmana. 

Samo četiri minute kasnije, Wissam Ben Yedder je izjednačio. Postigao je pogodak poslije ubačaja iz kornera. Pet minuta prije odlaska na odmor, omaleni Valbuena vraća vodstvo Marseilleu. Dobar dio posla obavio je Andre-Pierre GIgnac, a francuski reprezentativac s pet metara pogodio za 2:1.

Na novo izjednačenje čekalo se 15-ak minuta u nastavku. Etienne Didot je asistirao, Serge Aurier matirao Stevena Mandandu. Kod rezultata 2:2 i jedni i drugi su tražili taj treći pogodak, no nije ga bilo, pa će se i jedni i drugi zadovoljiti bodom.

Marseille će se zadržati na petom mjestu sa 36 bodova, a Toulouse je 13. sa 29 bodova. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 23. kolo:
Marseille - Toulouse 2:2 (Payet 7, Valbuena 40/ Ben Yedder 11, Aurier 60)


Marseille 1-0 Toulouse (Goal Dimitri Payet) by all-goals
Marseille 1-1 Toulouse (Goal Wissam Ben Yedder) by all-goals
Marseille 2-1 Toulouse (Goal Matthieu Valbuena) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.