Marseille - Grenoble pred praznim tribinama
Navijači Marseillea

Marseille - Grenoble pred praznim tribinama

Adnan Beganović

Zbog upaljenih baklji od strane naviijača Marseillea na posljednjem susretu Le Championnata u kojem su njihovi ljubimci na svom terenu svladali Nantes (2:0) klub je kažnjen od strane francuskog fudbalskog saveza sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama.

Proslavljajući pobjedu nad Nantesom vatreni navijači Marseillea zapalili su nekoliko baklji na "Velodromu", a francuski fudbalski savez je shodno pravilima Le Championnata odmah reagovao i kaznio klub.

Tako će Marseille naredni meč u prvenstvu na domaćem terenu, kada se sastaju sa ekipom našeg Mehmeda Baždarevića, Grenobleom, igrati bez prisustva gledaoca.

Na ovu odluku čelnici Marseillea uputili su žalbu mada su i oni svjesni da ovaj put ona neće uroditi plodom.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti