Marseille izgubio, Paris remizirao

Francusko prvenstvo

Marseille izgubio, Paris remizirao

Adnan Beganović

U dvije utakmice posljepodnevnog termina francuskog fudbalskog prvenstva desila su se i dva velika iznenađenja, Marseille je izgubio na svom terenu od Nancyja, dok je Paris SG remizirao sa Valenciennesom.

Marseille je imao relativno lagan zadatak u ovom kolu, na Velodrom je stigao neuvjerljivi Nancy i svi domaći navijači su očekivali sigurnu "tricu" i proboj na drugo mjesto tabele. Međutim, tako nisu mislili fudbaleri Nancyja koji su golovima Hadjija u 33. i 38. minutu, te Diae u 56. napunili mrežu domaćina i na iznenađenje mnogih odnjeli su sva tri boda.

PSG je nastavio sa igrama toplo-hladno. Kada su svi očekivali sigurnu pobjedu protiv "fenjeraša" Valencennesa, Parižani su opet razočarali svoju publiku. Pariz je poveo pogotkom Hoarua u 26. minuti, da bi gosti preko Matera poravnali rezultat. Nakon izjednačenja Parižani su krenuli u ofanzivu, pa su preko Rothena vratili rezultatsku prednost. No, gosti se nisu predavali i nakon nekoliko propušteni prilika na 2:2 je izjednačio Tiene u 84. minuti.

Rezultati
Marseille-Nancy 0:3, Paris SG-Valenciennes 2:2.

Poredak
Lyon 38, Renais 34, Paris 33, Bordeaux 32, Marseille 32,... Sochaux 14, Le Havre 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.