Marseille korača ka vrhu
Strijelci golova za Marseille - Mathieu Valbuena i Stephane Mbia

Francuska Ligue 1

Marseille korača ka vrhu

Marseille je večeras u okviru prve utakmice 19. kola francuske Ligue 1 savladao na gostovanju Nancy sa 3:1 i tako nastavio koračati prema vrhu tabele.

Mathieu Valbuena je, nakon duplog pasa sa Loicom Remyjem, doveo Marseille u vodstvo u 19. minuti. Reynald Lemaitre je u 37. minuti udarcem glavom poravnao rezultat.

Valbuena je imao priliku nakon izjednačenja, ali se rezultat nije promijenio. Ipak, svoju priliku je iskoristio Stephane M'Bia, koji je pogodio za 2:1 nakon asistencije Morgana Amalfitana.

U drugom poluvremenu Nancy je stvorio nešto više prilika, ali domaći nisu uspjeli ugroziti gol Marseillea. Lucho Gonzalez je postavio konačan rezultat u 90. minuti i tako je Marseille došao do pete uzastopne pobjede i veoma važna tri boda.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.