Marseille na bod sa Lyonom
Brandao

Borba zan naslov otvorena u Francuskoj

Marseille na bod sa Lyonom

M. Maksimović

U Francuskom Le Championatu su odigrane tri utakmice 30. kola, po tri boda su osvojili Sochaux, PSG i Marseille koji sada ima samo bod manje od vodećeg Lyona.

Na Parku prinčeva je PSG bio bolji od Nice 2:1. Domaćini su poveli golom njihovog najboljeg strijelca Guillaume Hoarau već u 20. minuti, Remy je vrati goste u igru 15 minuta kasnije. Tri boda su ostala u Parizu, a najzaslužniji za to je Sammy Traore iskusni 33- godišnji internacionalac Malija. Na ovaj način su parižani sprali gorčinu koja je ostala kao posljedica poraza od Marseillea i Toulousea.

Sochaux je tri boda u grčevitoj borbi za opstanak osvojio protiv Rennesa. Već do odmora su domaćini preko Boudebouz koji je realizovao jedanesterac u 35. minuti, dok je samo dvije minute
kasnije Erding povisio na 2:0. Za konačnih 3:0 pobrinuo se Sverkoš tri minute prije kraja utakmice.

Marseille je sve bliže Lyonu. Nakon trice na  Geoffroy-Guichard stadionu, Lyon ima bod prednosti.
Saint-Etienne  se dobro držao sve do pola sata prije kraja utakmice. U 60.minuti mrežu Janota je
načeo Niang. Brandao je u 76. povećao na 0:2, a Niang svojim drugim golom tri minute kasnije
gura Saint-Etienne u drugu ligu.

Rezultati 30.kolo:
PSG - Nica 2:1
Sochaux - Rennes 3:0
St.Ettiene - Marseille 0:3

Tabela:
1.Lyon 59
2.Marseille 58
3.Bordeaux 56
4.Lille 55
5.PSG 55
------------------
18.Saint-Etienne 29
19.Caen 28
20.Le Havre 21

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.