Marseille na ljeto dovodi dva spektakularna pojačanja?

Počinje renesansa

Marseille na ljeto dovodi dva spektakularna pojačanja?

Olympique Marseille je dosta igrao sporednu ulogu u francuskom prvenstvu i novi vlasnik kluba Frank McCourt je odlučio da se to od sljedeće sezone mora promijeniti.

Američki milijarder je još na zimu krenuo u rekonstrukciju tima. Tada su stigli Payet i Evra, a nešto prije njih su došli novi trener Rudi Garcia i sportski direktor Andoni Zubizarreta.

To je tek početak, jer Marseille prave stvari čuva tek za ljeto. Francuski velikan već ima listu želja za narednu sezonu, a u javnost su procurila dva imena koja bi mogla obući dres ovog kluba.

Marseille želi dovesti dvojicu francuskih reprezentativaca Oliviera Girouda i Laurenta Koscielnog, koji trenutno nastupaju za Arsenal.

Giroud se već ranije povezivao sa Marseilleom, a u prilog ovim špekulacijama ide i njegov status u Arsenalu, gdje nije standardan član prve postave i javna je tajna da je nezadovoljan na Emiratesu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Laurent Koscielny je, sa druge strane, standardan u Arsenalu za koji je ove sezone odigrao 27 utakmica u Premier ligi, ali još uvijek nije poznato hoće li i naredne sezone igrati u Londonu.

Marseille se trenutno nalazi na petoj poziciji u Ligue 1 sa sedam bodova manje od četvrtoplasiranog Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi