Marseille nakon 17 godina uzeo trofej

France League Cup

Marseille nakon 17 godina uzeo trofej

Olimpique Marseille je u finalu francuskog Liga kupa bio bolji od velikog rivala Bordeauxa sa 3:1 i tako prekinuo post od 17 godina bez trofeja.

Posljednji trofej, koji su osvojili momci sa Velodromea bio je trofej  pobjednika Lige prvaka davne 1993. godine kada su u finalu bili bolji od Milana (1:0).

Prvo poluvrijeme je završilo bez golova, kao i prvih petnaest minuta drugog dijela. A onda u 60. minuti veliko slavlje za mnogobrojne navijače Marseillea koji su stigli na Stade de France u Parizu. Štoper Souleymane Diawara donio je Marseilleu vodstvo.

Samo sedam minuta je trebalo da Marseille dođe do drugog gola, ovaj put strijelac je bio vezista Mathiu Valbuena. U 77. minuti je bilo sve rješeno. Chalme je autogolom povisio prednost Marseillea na 3:0. Konačan rezultat meča postavio je Sane u 84. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.