Marseille nastavio sa nepredivljivim igrama, Monaco slavio

Ligue 1

Marseille nastavio sa nepredivljivim igrama, Monaco slavio

S. Bošković

Monaco je napokon stigao do pobjede u prvenstvu Francuske, dok je Marseille razbio ekipu Bastie.

 Ajaccio je pružio solidan otpor favoriziranom protivniku, te su poraženi minimalnim rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Fabinho sa jedanaest metara. Imao je domaći tim terensku inicijativu, no odbrana Monaca je izdržala do kraja. Monaco sad ima osam bodova, dok je Ajjacio na dnu sa jednim.

Igrači Nantesa neće po dobro pamtiti današnji susret protiv Rennesa. Izgubili su 2:0, te dobili dva crvena kartona. Prvo je Adryan pocrvenio u 52. minuti, a N'Tep u 67. minuti doveo goste u vodstvo.


Nakon toga Sightorrson napušta teren, a minut prije kraja  Sio pogađa za konačnih 2:0. Rennes je drugi sa 12 bodova, samo jedan bod izza  PSG, dok Nantes ima sedam.

Marseille je bio bolji od Bastie sa 4:1. Poveo je domaći tim preko Mendyja u 15. minuti igre. Mreže su mirovale do početka drugog dijela kad pogađa Alessandrini, prvi put u 46. minuti, a drugi put 20 minuta kasnije. Četvrti gol je postigao Batshuayi jednim preciznim šutom sa vrha šesnaesterca. Brandao je uspio ublažiti poraz gostujuće ekipe.

Marseilleu je ovo bila tek druga ovosezonska pobjeda i sad imaju šest osvojenih bodova, Bastia ima samo jedan bod više.

Ligue 1, peto kolo:

GFC Ajaccio - Monaco 0:1 (Fabinho 17')

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nantes - Rennes 0:2 (N'Tep 67', Sio 89')
Marseille - Bastia 4:1 (Mmendy 15', Alessandrini 46', 66', Batshuayi 70, Brandao 79')


0-1 Fabinho Penalty-Kick Goal | Gazélec Ajaccio... by mszabi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.