Marseille od 1:3 do 5:4 i prvog naslova

Superkup Francuske

Marseille od 1:3 do 5:4 i prvog naslova

Edmir Škorić

Marseille je u nevjerovatnoj utakmici napravio veliki preokret, pobijedio Lille s 5:4 i osvojio francuski Superkup.

Aktuelni francuski prvak Lille imao je 2:0 nakon sat vremena igre. Golovi Balmonta i Hazarda, činilo se tada, Lille su odveli na korak od prvog trofeja u novoj sezoni. Ayew je u 71. minuti smanjio na 2:1, a minutu kasnije Sow vratio dvostruku prednost Lille (3:1).

Izabranici Didera Deschampsa nisu se predavali. Golovima Morela iz 85. i Remyja iz 87. izjednačili su rezultat, da bi Ayew pogotkom iz penala u 90. minuti donio prvo vodstvo igračima u bijelim dresovima. Basa je izjednačio na 4:4, a u samoj završnici Ayew, opet iz penala, pogodio za veliko slavlje Marseillea.


Francuski Superkup:

Lille - Marseille 4:5 (Balmont 9, Hazard 57, Sow 72, Basa 90/ Ayew 71, 90, 90, Morel 85, Remy 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti