Marseille osvojio francuski Superkup

Na penale bolji od PSG-a

Marseille osvojio francuski Superkup

Edmir Škorić

Aktuelni francuski prvak Marseille večeras se okrunio novim trofejom - Superkupom Francuske. Marseille je, naime, tek na jedanaesterce savladao PSG, a u regularnih 90 minuta nije bilo pogodaka (0:0).

Marseille se domogao prvog  trofeja u novoj sezoni. Naime, u Tunisu su pred oko 50.000 gledatelja savladali PSG, te osvojili francuski Superkup.

Pogodaka u regularnom dijelu nije bilo, te se mogla vidjeti velika opreznost i jednih i drugih igrača. Najbolju šansu na utakmici imao je Nene, ofanzivac PSG-a, ali je Mandanda bio sjajan na golu Marseilea.

Mandanda je odbranio penal Ludovica Giulyja, dok je na drugoj strani zabio Eduardo Cisse za veliko slavlje tima sa Veledroma. Igračem utakmice proglašen je Steve Mandanda, golman francuske reprezentacije i Marseillea.

Marseile - PSG 0:0 (5:4 - penali)

MARSEILLE: Mandanda, Azpilicueta, Taiwo, Hilton, Diawara, Cisse, Gonzalez, Kabore, Valbuena, Samassa, Ayew.

PSG: Coupet, Sakho, Camara, Armand, Jallet, Makelele, Sessegnon, Bodmer, Nenem, Luyindula, Erding.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.