Marseille otkupljuje pola ugovora Kostasa Mitrogloua
Foto: EPA

Grk već stigao na Velodrome?

Marseille otkupljuje pola ugovora Kostasa Mitrogloua

Prema navodima francuskog L'Equipa Kostas Mitroglou će uskoro postati novo napadačko pojačanje Marseillea ovog ljeta.

U Marseille je nešto ranije iz Monaca stigao Valere Germain, a sada se čeka zvanična potvrda Mitroglouovog transfera iz Benfice.

Naime, grčki napadač je, navodno, već stigao na Velodrome, gdje će obaviti ljekarske preglede, a Benfica i Marseille su nešto ranije dogovorili visinu obeštećenja.

Iako je Benfica odbila Marseilleovu ponudu za Mitrogloua vrijednu 20 miliona eura, Portugalci su pristali na 15 miliona eura za pola vlasništva nad ugovorom grčkog napadača.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dakle, Marseille će uskoro postati vlasnik 50% ugovora Kostasa Mitrogloua, što znači da će Benfica imati pravo na pola zarade od njegovog narednog transfera, ali i opciju da ga, uz odgovarajuću naknadu, vrati u svoje redove.

Iza korpulentnog napadača je sjajna sezona u dresu Benfice. On je za ovaj klub prošle sezone odigrao 43 utakmice, te je uspio postići 27 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi