Marseille pobijedio na gostovanju u Brestu

Gosti se oporavili od poraza protiv Lyona

Marseille pobijedio na gostovanju u Brestu

U prvom susretu današnjeg dana, 15. kola Lige 1 Marseille je gostovao Brestu. Olympique se uspio oporaviti od visokog poraza protiv Lyona i slaviti, 2:1.

Marseille je u susret sa Brestom ušao u lošem raspoloženju. U prošlom kolu gosti su na svom Veledromeu poraženi od idera Lyona, 4:1. Marseille je od samog starta krenuo po gol. Prvu pravu priliku stvorio je Amalfitano, ali nije bio precizan.

 

Stvarao je Marseille prilike pred golom Thebauxa, a mrežu su konačno zatresli u 34. minuti preko Diaware. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, samo osam minuta kasnije, nakon kornera koji je izveo Chafni, Benschop je postavio konačni rezultat prvog poluvremena. 

 

Prvu priliku u nastavku imao je Brest, ali je ispred Benschopa reagovao strijelac gola za goste. U 56. minuti novo vodstvo gostiju, odličnu akciju odigrali su Valbuena i Barton, a na asistenciju Engleza pogodio je Ayew.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Odličnu kontru istrčao je Brest u 80. minuti susreta, ali nisu se najbolje snašli napadači domaće ekipe. Marseille je do kraja zadržao prednost i slavio, 2:1, iako je domaćin u nadoknadi vremena mogao do izjednačenja, ali nisu iskoristili prilike. Sa ovim trijumfom gosti su došli do druge pozicije, sada imaju 29 bodova, dva manje od Lyona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti