Marseille preokretom do polufinala
André Morgan Rami Ayew nakon postignutog gola

Kup Francuske, četvrtina finala

Marseille preokretom do polufinala

Večeras su odigrana preostala tri sureta četvrtine finala Kupa Francuske, a Auxerre u polufinalu se se pridružili Paris SG, Montpellier i Marseille.

Marseille je na svom Veledromu savladao Monako sa 2:1, te se tako plasirao u polufinale Kupa Francuske.

Nije sve najbolje krenulo po domaću ekipu. 24-godišnji veznjak, Mathieu Coutadeur dovodi goste u vodstvo pogotkom iz penala u 22. minuti, a do kraja poluvremena, tačnije u 42. miniti André Morgan Rami Ayew poravnava rezultat.

U nastavku Marseille dolazi do pobjede, a donosi mu je mladi španski bek, César Azpilicueta Tanco pogotkom u 60. minuti.

Ranije je Montpellier istim rezultatom slavio protiv Lillea, a oba gola za domaću ekipu je postigao turski napadač Hasan Salih Kabze, prvi u 28., a drugi u 52. minuti. 19-godišnji Belgijanac Eden Hazard je postavio konačan rezultat 2:1 u 68. minuti.

Paris SG je na gostovanju savladao Valenciennes sa 1:3. Već u 4. minuti Mathieu Dossevi je doveo domaće u vodstvo, ali Parižani preokreću rezultat do kraja prvog poluvremena.

Prvo je mrežu Valenciennesa zatresap defanzivac Zoumana Camara u 9., a zatim Christophe Jallet u 26. minuti. Do kraja utakmice postignut je još jedan gol, a konačnih 1:3 je postavio iskusni napadač Péguy Luyindula u 51. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.