Marseille slavio kod prvaka, St. Etienne ubjedljiv

Ligue 1

Marseille slavio kod prvaka, St. Etienne ubjedljiv

Midhat Šljivak

U derbi susretu trećeg kola francuskog fudbalskog prvenstva Marseille je kao gost savladao aktuelnog prvaka Montpellier sa 1:0.

Marseille je bio nešto konkretniji u prilikama tokom prvog poluvremena. Andre Pierre Gignac je u dva navrata imao dobre pokušaje, ali oni nisu bili precizni, pa se na poluvrijeme otišlo sa nulom.

I u nastavku ista slika na terenu. Oba tima su imala po nekoliko prilika da ugroze protivnički gol, a Marseille je preko Gignaca u 77. minuti stigao do vodstva. što će se na kraju ispostaviti kao gol za tri boda.

St. Etienne je sa ubjedljivih 4:0 savladao Brest, a već nakon pola sata domaći tim je imao dva gola prednosti. Aubameyang je u 13. minuti igre donio prednost St. Etienneu, da bi u 30. minuti na 2:0 povećao Hamouma.

Guilavogui je u 61. minuti povisio na 3:0, a svojim drugim golom dvije minute kasnije Aubameyang postavlja konačnih 4:0.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije