Marseille u finalu Liga kupa
Brandao sa saigračima proslavlja pobjedonosni pogodak

Marseille u finalu Liga kupa

Nogometaši Marseillea plasirali su se u finale francuskog Liga kupa nakon večerašnje pobjede nad Nicom.

Marseille je na Velodromu dočekao Nicu i slavio sa 2:1. Loic Remy doveo je domaće u vodstvo, a igrala se 16. minuta. Minutu prije kraja prvog dijela, Anthony Mounier poravnava rezultat, a asistenciju upisuje Franck Dja Djedje.

U drugom dijelu domaći su napali i već u 57. minuti došli do nove prednosti. Brandao je pogodio mrežu Davida Ospine za veliko slavlje domaćih nogometaša i navijača. Jedan od najboljih igrača u momčadi Didiera Deschampsa, Mathieu Valbuena, dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton u 64. minuti. 

U trenucima kada se činilo da će gosti doći do poravnanja i potencijalnih produžetaka, Dja Djedje čini medvjeđu uslugu saigračima i baš kao i Valbuena dobiva crveni karton. Tada je bilo jasno da će mnogobrojni navijači na Velodromu proslaviti plasman svoje ekipe u finale Liga kupa.

Podsjetimo, Lyon je sinoć savladao Lorient na gostovanju i tako postao prvi finalist ovoga takmičenja. Dakle, u finalu ćemo imati priliku da gledamo jedan od najvećih francuskih derbija Lyon - Marseille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.