Marseille u odličnoj utakmici slavio u Montpellieru

Montpellier i Marseille otvorili 33. kolo francuskog prvenst

Marseille u odličnoj utakmici slavio u Montpellieru

Na otvaranju 33. kola francuskog fudbalskog prvenstva Montpellier i Marseille su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj su gosti slavili sa 3:2.

Najveći francuski klub je nakon dugo vremena uspio slaviti dvije uzastopne pobjede. Nakon pobjede protiv Ajaccija prošlog vikenda, Marseille je večeras slavio i protiv Marseillea, te najavio bolje dane.

Domaći su većim dijelom prvog poluvremena imali terensku inicijativu i ozbiljnije prilike, ali su gosti tri minute prije kraja prvog poluvremena prvi došli u vodstvo. Na sjajnu asistenciju Andrew Ayewa zabio je Mathieu Valbuena.

Igrači Montpelliera su i u nastavku utakmice nastavili s napadima, a do poravnanja su im bile potrebne samo tri minute. Cabella je pogodio za 1:1. Međutim, domaći navijači nisu imali dugo vremena za slavlje.

Deset minuta kasnije Marseille je ponovo vodio. Ovaj put je na asistenciju Dja Djedjea mrežu zatresao Andre-Pierre Gignac. Montpellier je u 79. minuti preko Sansona ponovo stigao do poravnanja.

Marseille je do pobjede stigao u 89. minuti preko rezerviste Dimitrija Payeta, koji je u igru ušao u 75. minuti umjesto Valbuene. Ova pobjeda je najava boljih igara i rezultata slavnog kluba sa Velodromea.


But de Valbuena ! Montpellier 0-1 OM by After_Foot

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Montpellier 1-1 Marseille (Goal Remy Cabella) by all-goals
Montpellier 1-2 Marseille (Goal Andre-Pierre... by all-goals


Montpellier 2-2 Marseille (Goal Morgan Sanson) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.