Marseille u posljednjim trenucima meča savladao Montpellier

Sochaux bolji od Reimsa

Marseille u posljednjim trenucima meča savladao Montpellier

A. Haznadarević

Francuska Ligue 1 nam je donijela prve subotnje duele 21. kola, u kojima su Marseille i Sochaux ostvarili pobjede.

Jedna od najboljih ekipa dosadašnjeg toka Le Championata Marseille, teškom mukom je savladao aktuelnog prvaka Montpelliera, te slavio sa 3:2.

 

Obje momčadi su u susret ušle žestokim tempom, a Ayew je u 14. minutu doveo domaće u vodstvo. Međutim samo tri minuta su bila potrebna Herrerau da poravna na 1:1.

 

U drugom poluvremenu Montpellier preko Utake u 56. minutu dolazi do preokreta, te najavljuje paklen završetak susreta. Dugo su se mučili domaći, da bi u 79. minutu Jordan Ayew pogodio i drugi put mrežu gostiju i tako ponovo vratio igru na početak.

 

Rezultat 2:2 je ostao do samog kraja, a kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, Gignac je loptu poslao u mrežu Montpelliera, za veliko slavlje od ukupnih 3:2.

 

U drugom meču Sochaux je u okršaju davljenika savladao Reims, a jedini pogodak na meču bio je djelo Loica Poujola, nakon asistancije Rafaela Diasa.

 

Ligue 1, 21. kolo

Marseille - Montpellier 3:2 (Ayew 14, 79, Gignac 90 / Herrera 17, Utaka 56)

Sochaux - Reims 1:0 (Poujol 15)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije