Marseille "ukrao" drugu poziciju

Francuska liga

Marseille "ukrao" drugu poziciju

Edmir Škorić

Iako bi pobjedom postao vodeći klub Francuske nakon 28. kola prvenstva, Paris SG ipak je posustao, te ih je na "Parku prinčeva" nadigrao Marseille i tako im "ukrao" drugo mjesto.

Već nakon 23. minute igre na "Parku prinčeva" došlo je do radovanja, no na žalost po domaćina, navijača Marseillea. Svojim pristalicama iskusni Zenden donio je osmijeh na lice, ali i treneru Ericu Geretsu.

Bivši igrač Barcelone Giuly uspio je nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena izjednačiti, no bilo je to sve što Parižani uradili. Nagovještaj slavlja gostiju dogodio se na startu drugog dijela kada je Camara dobio crveni karton. Samo dvije minute kasnije Bakari Kone je pogodio za 2:1, da bi bivši igrač PSG-a, Lorik Cana postavio konačnih 3:1 sredinom drugog poluvremena.

Paris SG - Marseille
1:3 /Giuly 43'; Zenden 23' Kone 55' Cana 60'/

Paris SG: Landreau, Ceara, Camara, Sakho, Armand, Giuly, Luyindule, Makelele, Clement, Rothen, Hoarau.
Marseille: Mandanda, Hilton, Taiwo, Civelli, Mears, Cana, Kone, Cheyrou, Zenden, Valbuena, Brandao.

Poredak
Lyon 53, Marseille 52, Paris SG 52, Bordeaux 50, Toulouse 49, Lille 49, Rennes 47, Nice 40, Grenoble 35, Auxerre 34, Monaco 33, Lorient 32, Valenciennes 32, Le Mans 32, Nancy 30. Nantes 30, Sochaux 29, St. Etienne 29, Caen 26, Le Havre 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.