Marseille velikim preokretom do nokaut faze

Liga prvaka, grupa F

Marseille velikim preokretom do nokaut faze

Marseill je večeras nakon nevjerovatnog preokreta na Signal Iduna Prku protiv Borussije Dortmund došao do nokaut faze Lige prvaka. Francuska momčad slavila je sa 3:2.

Jaukb Błaszczykowski je doveo domaće u vodstvo u 23. minuti. Robert Lewandowski je ostavio loptu u šesnaestercu za svog zemljaka, kojem nije bilo teško da ju pospremi u mrežu.

Šest minuta poslije dosuđen je penal za Dortmund, koji je realizovao Mats Hummels. Pred kraj prvog poluvremena, u posljednjim trenucima, nakon centaršuta Morgana Amalfitana sa desne strane, Loic Remy je glavom pogodio za 2:1.

U drugom poluvremenu Marseille je krenuo ofanzivnije, jer im je bila potrebna pobjeda kako bi se plasrali u drugu fazu Lige prvaka. I uspjeli su u tome. Dede Ayew je pogodio glavom u 85. minuti za 2:2, a dvije minute kasnije Mathieu Valbuena je sjajnim golomdonio veoma vrijedna tri boda Marseilleu.

Poraz Arsenala u Grčkoj i gubitak Fabiankog i Santosa

Olympiacos je savladao Arsenal, koji je igrao u kombinovanom sastavu, sa 3:1, međutim s obzirom da je Marseille slavio nad Borussijom Dortmund, grčka momčad na proljeće će igrati u Evropskoj ligi.

Arsenal je imao dvije dobre prilike preko Andreja Aršavina i Marouanea Chamakha. Ubrzo je stigla kazna za Topnike. Nakon liše reakcije Sebastiena Squilacija i Johana Djouroua, lopta je došla do Rafika Djebboura, koji je prošao Lukasza Fabianskog i doveo Olympiacos u vodstvo u 16. minuti.

Sedam minuta kasnije povrijedio se Fabianski, tako da je u nastavku utakmice na golu stajao Vito Mannone. Grčka momčad nastavila je napadati, a u 36. minuti udvostručili su prednost. Poslije velike greške Mannonea, David Fuster pogodio je sa 30-ak metara za 2:0.

Na odmor se otišlo sa prednošću Olympiacosa od dva gola, a Grci su i u drugom dijelu krenuli veoma ofanzivno. Odmah na startu drugog poluvremena povrijedio se Andre Santos, kojeg je zamijenio Ignasi Miquel.

Olympiacos je stvarao prilike, ali u 57. minuti Arsenal je uspio smanjiti zaostatak. Chamakh je ostavio loptu u šesnaestercu za Yossija Benayouna, koji ju je zakucao u mrežu grčke ekipe.

Do kraja utakmice Olympiacos je postigao još jedna gol. Francois Modesto je glavom u 89. minuti zatresao mrežu Topnika, ali ova pobjeda grčkoj momčadi ne znači mnogo, jer će oni na proljeće igrati u Evropskoj ligi.

Borussia Dortmund - Marseille 2:3







Olympiacos - Arsenal 3:1





Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.