Marseille želi vratiti Drogbu

Marseille želi vratiti Drogbu

Marseille će pokušati vratiti napadača Chelseaja, Didiera Drogbu, a nadaju se da će im dolazak Fernanda Torresa na Stamford Bridge povećati šanse za to.

Napadač Obale Slonovače prošlu sezonu je okončao kao prvi srijelac sa 29 golova, dok mu ove sezone puno lošije ide. Nakon dolasku Torresa u Chelsea, počelo se pričati o odlasku Drogbe i Anelke.

32-godišnji napadač je u više navrata govorio o povratku u Marseille, te da u ovo francuskom klubu želi završiti karijeru. Didier Deschamps se nada da će na ljeto uspjeti vratiti Drogbu na Velodrom.

Jose Mourinho je doveo Drogbu u julu 2004. godine iz Marseillea, a napadač koji je rođen u Abidjanu doprinio je mnogo Chelseajevim uspjesima posljednjih godina. Plavci su bili tri puta prvaci Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.