Martens i Toivonen uništili Excelsior
Ola Toivonen

Martens i Toivonen uništili Excelsior

PSV je u okviru četvrtog kola Eredivisije potopio Excelsior na svom terenu, a briljirali su Dries Martens i Ola Toivonen.

PSV je nastavio niz nepobjedivosti na svom terenu, koji sada iznosi jedanaest utakmica. Excelsior je danas stradao na Philipsu.

Nakon pola sata igre Dries Martens je zatresao mrežu gostiju, a devet minuta kasnije Mitchell Te Verde je poravnao rezultat. Neriješenim rezultatom otišlo se na odmor.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Ola Toivonen je doveo PSV u vodstvo. Dvije minute poslije toga 3:1 za domaće, a strijelac je bio Martens.

Istom igraču bile su potrebne još dvije minute da postigne hat-trick. Jeremain Lens pogodio je za 5:1 u 71. minuti. Do kraja utakmice Toivonen je postigao još jedan gol i u potpunosti dokrajčio goste.

Ranije su pobjede od po 3:0 upisali Den Haag na gostovanju kod Graafschapa i Alkmaar kod Groningena. Feyenoord i Heerenveen odigrali su neriješeno (2:2), a gosti su od 80. minute igrali sa igračem manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti