Martin Jol napušta HSV i preuzima Ajax?

Martin Jol napušta HSV i preuzima Ajax?

Adnan Beganović

Holandski trener Martin Jol nakon samo jedne godine provedene na klupi njemačkog prvoligaša Hamburga mogao bi se vratiti u Holandiju. 

Njemački mediji prenose da je Martin Jol na izlaznim vratima Hamburga i da je jedan od glavnih kandidata za preuzimanje klupe slavnog Ajaxa.

Prema navodima njemačkih medija glavni razlog za odlazak holandskog stručnjaka je neslaganje s direktorom Hamburga, Berndom Hoffmannom, koji nije voljan riskirati i investirati u nova pojačanja koja su Prema Jolu potrebna klubu.

Jol je u Hamburg stigao prošlo ljeto, s klubom ima važeći ugovor do 2010. godine, a s obzirom na relativno dobre rezultate (polufinale njemačkog Kupa i Kupa UEFA) ništa nije upućivalo na ovakav razvoj događaja.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti