Martin Jol preuzima Fulham?

Zamjena za Roy Hodgsona

Martin Jol preuzima Fulham?

Već duže vrijeme klupa engleskog Fulhama, stoji prazna, no kako navode tamošnji mediji, Martin Jol će preuzeti kormilo Kolibnjaka najkasnije do ponedjeljka.

Martin Jol, aktuelni menadžer Ajaxa, već duže vrijeme se nalazi u vrhu liste želja Mohameda Al Fayeda, predsjednika Fulhama. Navodno sada je dogovor već postignut, a Jol će na Craven Cottageu dobivati platu od 1.5 miliona godišnje.

54-godišnji Jol je sa Ajaxom imao još godinu dana ugovora, a još uvijek nije poznata visina odštete koju će Fulham platiti Ajaxu

Igrači engleskog premijerligaša u ponedjeljak kreću na pripreme u Švedsku, a uoči samog puta, trebao bi biti i zvanično predstavljen Martin Jol kao nasljednik Roya Hodgsona.

Iako je sa Ajaxom izborio Ligu prvaka, Jol ima svoje razloge zašto napušta kormilo holandskog kluba. Naime, Ajax je u lošoj finansijskoj situaciji, te će ovoga ljeta klub napustiti najbolji igrači poput Martina Stekelenburga, Gregoryja van der Wiela, sa čim se holanđanin nije slagao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.