Martinez: Bilbao želi stvarati historiju

Uoči večerašnjeg finala

Martinez: Bilbao želi stvarati historiju

Španski internacionalac, Javi Martinez odlučan je u namjeri da pomogne svojoj ekipi, Athletic Bilbaoa koliko god može da osvoje prvi evropski trofej te tako ispišu nove stranice historije baskijskog kluba.

Međutim, mladi igrač je istakao kako je svjestan da večerašnja utakmica neće biti lagana te da će im trebati i više od njihovih realnih mogućnosti ukoliko žele da savladaju madridsku ekipu.

"Mi smo jedan od najvećih klubova u Španiji. Rezultati to pokazuju, a i jedan smo od rijetkih klubova u svijetu koji nikada nije ispao iz najvišeg ranga", rekao je Martinez te se osvrnuo na finalnu utakmicu Evropa lige.

"Ovo je idealna prilika da ovaj klub osvoji svoj prvi evropski trofej. To bi bio trenutak za pamćenje. Moji saigrači i ja smo svjesni toga i zato ovo finale gledamo kao historijsko. Atletico Madrid je sjajna ekipa koja igra agresivno i neće biti lako doći do trofeja", zaključio je za kraj Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti