Martinez: U Bosnu i Hercegovinu idemo po pobjedu
Foto: EPA

Selektor Belgije jasno poručio

Martinez: U Bosnu i Hercegovinu idemo po pobjedu

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije sinoć je u Pireju savladala Grčku sa 2:1 u meču kvlaifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Belgija je na teškom gostovanju u užarenoj atmosferi Karaiskakisa slavila sa 2:1 i tako osigurala plasman na SP. Junak Belgijanaca bio je Romelu Lukaku koji je postigao gol za pobjedu i tako odveo svoju selekciju u Rusiju. Ipak, selektor Belgije, Roberto Martinez, poručio je da se njegov tim neće opustiti u preostale dvije utakmice kvalifikacija.

Poznato je da narednog mjeseca Belgija gostuje kod naše reprezentacije u utakmici koja bi mogla riješiti mnoge dileme za izabranike Mehmeda Baždarevića. Međutim, Martinez je poručio da njegova ekipa neće doći da se preda protiv bh. reprezentacije jer je već osigurala plasman dalje, već da će dati sve od sebe da slave protiv naše selekcije.

"Protiv Bosne i Hercegovine neće biti nikakvih eksperimentisanja. Odgovor je jasan, a on je da preostale dvije utakmice idemo na pobjede. U Bosnu i Hercegovinu putujemo da pobijedimo, a isto to želimo i na Kipru. To za nas nisu rekreativne utakmcie kako ostali misle jer smo se plasirali već na SP. Ove kvalifikacije ćemo odigrati do kraja kako smo i počeli", rekao je Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi