Martinez u narednoj sedmici kreće sa radom punim intezitetom

Uspješan povratak nakon operacije prepona

Martinez u narednoj sedmici kreće sa radom punim intezitetom

Jedan od najvažnijih igrača u postavci Pepa Guardiole, njegov sunarodnjak Javi Martinez uspješno se oporavlja nakon operacije prepona kojoj je bio podvrgnut u prošlom mjesecu. 

Upražnjenu poziciju u veznom redu Bavaraca uspješno je popunio Philipp Lahm. Martinez će u narednoj sedmici započeti rad sa ostatkom tima.

„Operacija je uspješno obavljena, dok je proces rehabilitacije tekao po planu. Nadam se da ću već u narednoj sedmici raditi punim intezitetom,“ izjavio je Martinez.

Španski reprezentativac posljednji meč prije operacije odigrao je u Pragu gdje je Bayern boljim izvođenjem penala došao do trofeja evropskog Superkupa. Zanimljivo je da je u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka Martinez postigao gol vrijedan izjednačenja, a kasnije će se ispostaviti i naslova u Superkupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.