Martinez žestoko odgovorio Mourinhu

Lukaku će najvjerovatnije igrati

Martinez žestoko odgovorio Mourinhu

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije sutra igra na domaćem terenu protiv Kipra posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Belgija je već prošlog mjeseca osigurala prvo mjesto i plasman u Rusiju, ali izabranici Roberta Martineza žele s pobjedom završiti ovaj ciklus. Selektor Crvenih đavola je izjavio da će napraviti nekoliko promjena u sastavu u odnosu na meč u Sarajevu, ali da neće previše eksperimentisati.

U sastavu će se prema svemu sudeći naći i Romelu Lukaku koji se tek oporavio od povrede. Mediji u Belgiji objavili su danas da je Jose Mourinho u tri sata iza ponoći zvao Martineza i da je tražio da poštedi Lukakua, a večeras je stigao i odgovor selektora Belgije.

"Lukaku je u potpunosti spreman za utakmicu i bit će u konkurenciji sutra za početni sastav. Nije istina da me Mourinho zvao, ne znam odakle vam ta informacija. Mogao je on igrati i u Sarajevu, ali nije bio 100% spreman. Ne slušam šta drugi kažu, ako ja kažem da će igrati onda će biti tako", rekao je Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi