Martino: I dalje nismo sigurni u prolaz
Foto: EPA

Barca tek treba da završi posao

Martino: I dalje nismo sigurni u prolaz

Edmir Škorić

Pogocima Lionela Messija i Danija Alvesa Barcelona je u Manchesteru slavila sa 2:0 protiv Cityja i došla na prag četvrtfinala Lige prvaka.

City nije uspio da se odbrani od katalonske mašine i da ostane neporažen pred svojim navijačima. No, i pored dva gola prednosti, trener Barce Gerardo Tata Martino ističe da pitanje četvrtfinaliste nije riješeno.

"Istina je da smo igrali dobro i da smo ostvarili rezultat po koji smo došli, no i dalje nisam siguran u plasman u iduću rundu. Ne možemo zaboraviti kako je City izgubio od Bayerna kod kuće, ali ih je potom svladao u gostima", rekao je Martino.

"Moramo igrati s istim intenzitetom i predanošću kao i u ovom susret. City je bio na skoro jednakoj razini kao i mi, jedina razlika je to što smo mi dvaput poentirali", dodao je.

"Na kraju, zadovoljan sam rezultatom, odigrali smo dobrih prvih 90 minuta ovog ogleda, sad moramo to sve ponoviti, u uzvrat ulazimo kao da je 0:0", na kraju će Martino, a Barca će uzvrat sa Cityjem odigrati 12. marta..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.