Martino na kraju sezone odlazi, naslijeđuje ga Klopp?
Foto: EPA

Tvrdnje španskih medija

Martino na kraju sezone odlazi, naslijeđuje ga Klopp?

Prema pisanju španskih medija argentinski stručnjak Gerardo "Tata" Martino napustit će klupu Barcelone na kraju tekuće sezone. 

Barcelona navodno već duže vrijeme traga za njegovom zamjenom, iako istovremeno tvrdi da želi da Martino ostane do isteka svog ugovora, odnosno do ljeta 2015. godine.

Sam Martino kazao da je i njegova velika želja ostanak u klubu i povratak na pobjedničke staze, ali pitanje je koliko će uprava još imati razumijevanja za utakmice poput one u prošlom kolu protiv Valladolida.

Jürgen Klopp spominje se kao jedan od mogućih nasljednika, ali o tome će se vjerovatno razgovarati tek nakon aktualne sezone koja je sada u punom jeku.

Barcelona pred sobom ima borbu za naslov prvaka u Primeri, finale Kupa kralja i osminu finala Lige prvaka. Teoretski, u igri je i dalje za sva tri trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.