Martino: Nadam se da će Messi meni pokloniti loptu
Foto: EPA

Trener Barce prezadovoljan

Martino: Nadam se da će Messi meni pokloniti loptu

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone slavili su u Madridu protiv Reala u velikom derbiju u 29. kolu španske Primere.

Barca je u nevjerovatnoj utakmici slavila s 4:3 uz hat-trick Lionela Messija, a zanimljivo da su na susretu viđena i tri penala, dva u korist gostiju.

"Mogu puno govoriti o Leu Messiju, ali nema smisla. To bi bilo samo nizanje komplimenata. Danas je oborio još jedan rekord. Nadam se da će meni pokloniti loptu s utakmice", kazao je trener Barcelone Gerardo Martino nakon utakmice.

Messi je s današnja tri pogotka postao ubjedljivo najbolji strijelac u povijesti španskih el clasica. U 27 derbija zabio je 21 gol, čime je nadmašio Alfreda Di Stefana.

"Nakon ove utakmice za nas prvenstvo tek ponovo počinje. No, svejedno to neće promijeniti moju percepciju el clasica. Ovo je samo jedna utakmica", dodao je trener Katalonaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.