Martins ostaje u Birminghamu na duži period

Martins ostaje u Birminghamu na duži period

E. Škorić

Obafemi Martins, nigerijski reprezentativac, igra na posudbi u Birmignhamu, no prema svemu sudeći tu bi mogao ostati na duže staze.

Birmingham i kazanski Rubin su se navodno dogovorili oko transfera Martinsa. Engleski će klub Rusima isplatiti šest miliona eura za napadača kojeg u svom klubu imaju svega 16 dana.

Tako bi Martins, ranije igrač Intera, Wolfsburga i Newcastlea, u ljeto postao službeno igrač Birmignhama. Interesantno, Ruibn ga je još ljetos platio 18 miliona eura.

Još otkako je napustio Newcastle 2008. godine, Martins se pokušava vratiti u pravu formu, te nije previše pokazao u Wolfsburgu, kao niti u Rubinu s kojim je igrao Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.