Marwijk pozvao Van Persija

Selektor Holandije saopštio spisak

Marwijk pozvao Van Persija

Edmir Škorić

Holandski selektor Bert van Marwijk saopštio je spisak igrača na koje će računati za prijateljsku utakmicu s Turskom.

Robin van Persie, napadač Arsenala, pauzirao je više od dva mjeseca, a vratio se proteklog vikenda u utakmici Arsenal – Newcastle (0:1). Sada ga je Van Marwijk uvrstio na spisak za utakmicu sa Turskom koja se igra 17. novembra.

Marc van Bommel je propustio utakmicu Bayerna u Bundesligi prošle sezone, a ne zna se hoće li ovog vikenda igrati protiv Nuernberga, budući da Holandski nogometni savez (KNVB) želi da ga Bavarci poštede.

Povrijeđeni su Wout Brama, Eljero Elia i Ruud van Nistelrooy, te se nisu našli na spisku selektora Tulipana. Za razliku od njih, Vurnon Anita i Wilfred Bouma nisu pozvani.


Kompletan spisak:

Maarten Stekelenburg (Ajax), Michael Obrazac (FC Utrecht), Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Erik Pieters (PSV Eindhoven), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (Hamburg), Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Mark van Bommel (Bayern München), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Theo Janssen (FC Twente), Wesley Sneijder ( Inter Milan), Rafael van der Vaart (Tottenham), Demy de Zeeuw (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Schalke), Dirk Kuijt (Liverpool), Jeremain objektiv (PSV Eindhoven), Robin van Persie (Arsenal).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.