Mascherano: Mourinhove riječi su bezvrijedne

Odgovor na izjavu da je Ronaldo zaslužio Zlatnu loptu

Mascherano: Mourinhove riječi su bezvrijedne

A. Haznadarević

Nakon što je Jose Mourinho izjavio da je njegov igrač Cristiano Ronaldo zaslužio Zlatnu loptu, nije se dugo čekalo na odgovor iz tabora Messijeve Barcelone.

Mišljenje Portugalca da Messijevih 50 pogodaka nema vrijednost jer Barcelona nije osvojila La Ligu, Messijev saigrač Javier Mascherano smatra beskorisnim:

"Mourinhove riječi su beskorisne, nemam ništa više reći na to", kaže Mascherano, te postavlja pitanje novinarima:
"Četrdeset Ronaldovih golova ove sezone vrijede nešto, a Messijevih pedeset su bezvrijedni?!"

Argentinac zatim nastavlja, osvrčući se na rekorde koje je Messi oborio ove sezone, te smatra da ne postoji bolja preporuka žiriju za odabir igrača godine od te:

"Leo je zaslužio Zlatnu loptu jer je postigao nešto što nije viđeno od 1930. godine. Mi pričamo o dečku koji je oborio rekord star 70 ili 80 godina. Kakvu bolju nagradu može dobiti od Zlatne lopte?"

Zatim se defanzivac Barce osvrnuo i na priču od mogućem odlasku Dani Alvesa, za kojeg smatra da ga Barca ne smije pustiti jer je najbolji bek na svijetu.

"On je najbolji desni bek na svijetu, to kažem zbog svega što je dao klubu, ne samo zbog njegovih golova i asistencija, već također i zbog njegovog karaktera koji utiće na sve ostale u timu", zaključuje Mascherano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.