Mascherano otkrio zašto je napustio Redse

Mascherano otkrio zašto je napustio Redse

Veznjak Barcelone, Javier Alejandro Mascherano otkrio je zbog čega je napustio Anfield, a kao razlog je naveo sada već bivše suvlasnike Liverpoola, Toma Hicksa i Georgea Gilletta.

Javier Mascherano je nakon skoro četiri godine napustio Liverpool prije početka ove sezone, prešavši u redove Barcelone za 17.25 miliona funti. Kao glavni razlog navodi Amerikance, bivše suvlasnike Redsa Toma Hicksa i Georgea Gilletta.

"Manchester City, Manchester United i Chelsea su trošili velike svote novca na pojačanja, što sa Liverpoolom nije bio slučaj, jer nisu imali novca. Ukoliko želite da se borite za velike stvari morate ulagati u tim, međutim to Liverpool nije činio", kaže kapiten argentinske reprezentacije, Javier Mascherano, te dodaje:

"Teško mi je bilo napustiti Liverpool naok skoro četiri godine provedene u klubu. Navijači će mi zauvijek ostati us srcu. I sada pratim njihove utakmice na TV-u koliko mogu. Imali su težak start, ali bit će bolji."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.