Masiello: Bonucci je bio spreman za namještanje

Svjedočenje igrača Atalante

Masiello: Bonucci je bio spreman za namještanje

Igrač Atalante, Andrea Masiello izjavio je kako je njegov bivši saigrač iz Barija, a sadašnji Juventusov defanzivac Leonardo Bonucci bio spreman da namjesti rezultat u utakmici protiv Udinesea prije dvije godine.

Odgovarajući na pitanja sudije Giovannija Abbrescia, Masiello je kazao kako je nekoliko tadašnjih igrača Barija uključujući Bonuccija, Salvatorea Masiella i Alessandra Parisija bilo zainteresovano da namjesti susret iz sezone 2009/2010. Utakmica se trebala završiti remijem sa velikim brojem golova. tako je na kraju i bilo, a rezultat je glasio 3:3.

Ipak, Masiello je oslobodio krivice Simone Pepea svojom izjavom da veznjak nije htio da utiče na rezultat.

"Na treningu sa razgovarao sa Bonuccijem, Belmonteom, Parisijem i Salvatoreom Masiellom te sam im rekao kako stoje stvari. Biznismen, Nicola Di Tullio se htio kladiti uživo, a remi bi nam se isplatio", kazao je Masiello te je dodao:

"Rekao sam Bonucciju i ostalima da je Di Tullio spreman dati nam nešto novca, ne znam tačno koliko. Htio se kladiti da će utakmica završiti neriješeno. On i saigrači su bili zainteresovani, a Bonucci je kazao da prenesem Di Tulliu da su zainteresovani. Pepe je također trebao biti uključen i upitan je da li je zainteresovan. Kasnije u svlačionici Belmonte mi je prišao te mi je rekao da je Pepe odbio", kazao je na kraju svjedočenja Andrea Masiello.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.