Mata: Engleska nas nije iznenadila

Mata: Engleska nas nije iznenadila

Edmir Škorić

Juan Mata, mladi veznjak Chelseaja, kaže kako reprezentacija Španije nije "izgubila svoj identitet" nakon poraza od Engleske u prijateljskom susretu.

Sinoć su Španci, aktuelni evropski i svjetski prvaci, poraženi s 1:0 od Engleske na Wembleyu. Furija je bila ta koja je gospodarila terenom, no iz jedine prave prilike Gordi albion je stigao do pobjede. Strijelac je bio Frank Lampard, Matin suigrač iz londonskog kluba.

"Naš tim nije izgubio svoj identitet. Nastojali smo igrati na način na koji najbolje znamo, pokušali smo realizirati svoje prilike, ali je Engleska došla do pobjede iz svoje prve prilike", rekao je Mata novinarima poslije utakmice, dodavši još:

"Engleska nas nije iznenadila, jer znamo da će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura 2012. Oni  imaju bogatu povijest i odličnu momčad. Znamo da naša zadnja dva prijateljska susreta nisu završila dobr, ali smo zato bili sjajni u zvaničnim utakmicama".

Španija u utorak navečer igra protiv Kostarike prijateljsku utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.