Mata: Lampard je legenda kluba

Mata: Lampard je legenda kluba

Juan Mata, krilni napadač Chelseaja, pohvalio je svog saigrača, Franka Lamparda, rekavši da je legenda kluba.

"Lampard je istinska legenda kluba, legenda koja je mnogo pružila ovom klubu. Velika je čast igrati sa njim u istom timu, a po mom mišljenju, jedan je od najboljih svjetskih igrača. Ima iskustvo koje mu pomaže da uvijek zadrži smirenost, čak i kada ne igra u prvom sastavu", rekao je Mata, dodavši:

"Lampard ima još mnogo toga za pokazati. Uvjeren sam da će u ovoj sezoni odigrati još dosta utakmica i postići mnogo golova. Ostalo je još mnogo utakmica do kraja sezone i smatram da će on dobivati svoje šanse."

Ekipa Chelseaja sinoć je na Stamford Bridgeu pobijedila trenutnog lidera Premiershipa, Manchester City. Konačan rezultat glasio je 2:1, u korist londonskih Plavaca, a strijelac pobjedonosnog gola bio je Frank Lampard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.