Mata: Nisam poput Zole, on je legenda kluba

Mata: Nisam poput Zole, on je legenda kluba

Edmir Škorić

Španac Juan Mata za kratko vrijeme u Chelseaju postao je miljenik navijača, a mnogi ga već sada upoređuju sa Gianfrancom Zolom, legendarnim Italijanom koji je nastupao za Plavce.

Mata je ljetos u Chelsea stigao iz Valencije, a u osam nastupa postigao je dva pogotka. Matin stil igranja previše se ne razlikuje od Zolinog, koji je za Chelsea upisao 312 nastupa i smatra se jednim od najvećih igrača koji su igrali na Stamford Bridgeu.  

"Zola je legenda, historijski igrač u Chelseaju i čast je kada vas porede s njim, ali moram još dosta toga napraviti da bih mogao biti bar blizu Zole", kazao je 23-godišnji Mata.

Sličnog mišljenja je i Chelseajev menadžer Andre Villas-Boas. "Pa, da, zato što je Zola obilježio historiju Chelseaja i znači puno navijačima. Ali ovo je dug, jako dug proces. Ovo je samo početak za Matu", dodao je Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.