Mata: Teško će se biti izboriti za početnu postavu

Velika konkurencija u ekipi Španije

Mata: Teško će se biti izboriti za početnu postavu

Edmir Škorić

Chelseajev ofanzivni veznjak Juan Mata zna da će biti jako teško izboriti se za mjesto u prvoj postavi aktuelnog evropskog i svjetskog prvaka, reprezentaciji Španije.

Mata je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka u prošloj sezoni, ali pored igrača kakve na raspolaganju ima španski selektor Vicente del Bosque bit će mu jako teško doći do početne postave. 

 

"Tačno je da sam odigrao puno minuta za Chelsea ove sezone i zbog toga se osjećam važnim igračem. Moja je intencija nastaviti s predanim radom na treninzima i nadati se da ću naći svoje mjesto u prvih jedanaest", rekao je Mata i dodao:

 

"Svjetan sam, ipak, da ima nekoliko igrača koji već dugo nose igru ove reprezentacije na mojoj poziciji i shodno tome imaju i zasluge i pravo na prvu momčad. Kako god da bilo, igrao od početka ili ne, uvijek ću biti maksimalna podrška momcima koji su na terenu. Svi imamo zajednički cilj".

 

Mata je za londonsku momčad odigrao 57 utakmica i postigao 13 pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije