Mata: Torres zaslužuje da igra na Euru

Mata: Torres zaslužuje da igra na Euru

Edmir Škorić

Španski reprezentativac Juan Mata smatra da njegov suigrač i sunarodnjak, Fernando Torres, zaslužuje biti dio Eura 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Nakon ne tako  dobre sezone na Stamford Bridgeu, gdje je proradio tek krajem iste, bivši napadač Liverpoola Fernando Torres nije siguran za mjesto u reprezetnaciji Španije. 

 

"Niko u Chelseaju nije sumnjao da će Fernado postići važne golove, pa ni ja. On izgleda u dobroj formi i sjećam se da njegovih dobrih igara protiv Nijemaca. Nisam selektor Španije, ali ja bih ga poveo na Euro 2012", kazao je Mata za Goal.com.

 

Svjetski i evropski prvaci će se na EP u grupnoj fazi sastati sa Hrvatskom, Italijom i Republikom Irskom. Inače, španski selektor Vicente del Bosque već je otpisao legendarnog Raula sa spiska igrača koje će voditi u Poljsku i Ukrajinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.