Matej Delač pred novim angažmanom

Nekadašnji golman Sarajeva

Matej Delač pred novim angažmanom

Nekadašnji golman Sarajeva Matej Delač karijeru bi mogao da nastavi u Danskoj.

Delaču (25) na kraju sezone ističe ugovor sa Chelseajem, a budući da su na Stamford Bridgeu još ranije odlučili da isti ne produže, hrvatski internacionalac ima mogućnost da bira novu sredinu.

Naredna destinacija u Delačevoj karijeri će, kako stvari stoje, biti danski Horsens čijim treninzima se već priključio. Plan je da Delač ostane do ljeta u klubu kako bi se adaptirao na novi život, a od ljeta bi već stao na gol, obzirom da Horsensov prvi golman dolazi u redove velikana Kopenhagena.

Za Horsens je već nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Sonderjyskea, a onim što je pokazao pomoćni trener Mads Lyng je bio zadovoljan, pa je nakon utakmice sipao hvalospjeve na račun Delača. 

Delač se od 2009. godine vodi kao igrač Chelseaja, ali za prvi tim londonskog tima nikada nije zaigrao u službenim utakmicama, pa je konstantno slan na posudbe. Kalio se, između ostalog, u Sarajevu, Arlesu Vitesseu, Vojvodini, Mouscronu, Guimaraesu, Češkim Budejovicama...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi