Matej Rodin iz FK Željezničar u Italiju!

Pred potpisom za Perugiju

Matej Rodin iz FK Željezničar u Italiju! · Saznajemo

M. Šljivak

Matej Rodin karijeru će nastaviti u Italiji.

Ovaj 23-godišnji štoper nakon jedne sezone napušta tim sa Grbavice i postat će član italijanske Perugie.

Rodin se već nekoliko dana nalazi u Italiji. U Perugiji je prošao ljekarske preglede, uveliko trenira sa ekipom i sutra će staviti zvaničan potpis na ugovor.

S obzirom na to da je Rodin bio vezan ugovorom za Željezničar, Plavima će pripasti adekvatno obeštećenje, a Rodin će sa italijanskim timom potpisati saradnju na četiri godine.

Već je ovaj fudbaler odabrao i broj koji će nositi, a to će biti broj 44, kojeg je nosio i u Željezničaru.

Rodin je protekle sezone odigrao ukupno 26 utakmica za Željezničar u svim takmičenjima i postigao je tri gola. Prethodno je još igrao za Zrinjski, GOŠK, te Aluminij, Lokomotivu i Šibenik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Perugia je član italijanske Serije B, a protekle sezone je prvenstvo završila na osmom mjestu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
Nema ti u Italiy valja po terenu Ko gore u Sarajvu. Ovde se igra I trci 90 min vidit c'è trener Oddo kakav si, a I lingua moras savladat ova druga Liga u Italy ?? je jaca mnogo od P. Lige u Bih u to Trebas bit siguran
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi