Rođeni novo pojačanje "naciljali" u Hrvatskoj: Stiže li "univerzalac" u Velež?

Pokriva više pozicija

Rođeni novo pojačanje "naciljali" u Hrvatskoj: Stiže li "univerzalac" u Velež? · Saznajemo

A. Čaušević

Feđa Dudić je poznat po tome da preferira igrače koji mogu pokrivati više pozicija u ekipi. 

Velež je prije nekoliko dana predstavio Nermina Haskića, ali to sigurno neće biti ni prvo ni posljednje pojačanje mostarskog kluba u zimskom prijelaznom roku.

Proteklih sedmica Rođeni su se dovodili u vezu s dovođenjem niza pojačanja, a na kraju je potpuno iznenađujuće stigao Haskić s čijim dolaskom je riješen ofanzivni dio tima.

Kao moguća pojačanja spominjali su se i golman Jasmin Burić kojeg čeka novi angažman u Poljskoj, te Santos Clarismario iz Rudar Prijedora. Međutim, i ti poslovi su se prema svemu sudeći izjalovili.

Kako SportSport.ba saznaje iz izvora u Hrvatskoj na meti Veleža nalazi se i Matej Senić iz NK Varaždin, kluba koji se takmiči u drugom HNL-u.

Senić je igrač po Dudićevom ukusu. Može igrati u veznom redu, ali i posljednoj liniji te bi sigurno predstavljao vrijedno pojačanje za Mostarce.

Oglasi

U razgovoru sa hrvatskim kolegama rečeno nam je da se radi o igraču prvoligaškog kvaliteta te da igra u nekom od kluba iz HNL-a sigurno bi vrijedio pola miliona eura.

Međutim, njegov transfer u Velež je daleko od gotovog. Varaždin traži određenu obeštećenje za 26-godišnjaka pa klubovi još uvijek nisu pronašli zajednički jezik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Senić je ranije igrao u BiH, tačnije za ekipu GOŠK-a. Ove sezone je standardan sa 15 nastupa i dva postignuta gola. Ugovor s Varaždinom mu ističe na kraju sezone.

Inače, dovođenje kvalitetnog defanzivca bi za Velež moglo biti od krucijalne važnosti za klupske ambicije u drugom dijelu sezone kao što je to svojevremeno bio slučaj sa Kostom Manevim koji je ostavio odličan utisak i bio je pravi vođa posljednje linije Rođenih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Petraaa
Odličan igrač, igračina
3 1
nemozetako
Propad je Senic, zavrseni pregovori sa njim, a vi tek spominjete sad cxx
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi