Materazzi otkrio zašto je napustio Inter

Materazzi otkrio zašto je napustio Inter

Edmir Škorić

Tridesetsedmogodišnji italijanski stoper Marco Materazzi i Inter sporazumno su prekinuli saradnju ovog ljeta.

Materazzi je trenutno slobodan igrač, a ističe kako nije imao namjeru otići iz Intera, no na takav potez se odlučio nakon što je saznao da ga klub nije registrirao za nastupe u Ligi prvaka.

"Volio bih da sam ostao s Interom barem još jednu sezonu, jer mi stvarno nedostaje nogometni svijet. Međutim, kada mi je Inter rekao da vjerovatno neću biti registriran za utakmice Lige prvaka, promijenio sam mišljenje", kazao je Materazzi za Gq, uz dodatak:

"Malo sam razočaran što mi to ranije nije saopćeno. Nisam se, ipak, htio raspravljati s klubom koji je toliko toga učinio za mene. Zato sam i pristao na raskid ugovora".

Materazzi je za Inter od 2001. do 2011. godine skupio više od 300 službenih nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije